Yatay Seyreden Asya Borsaları Günü Kayıpla Kapattı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Yatay Seyreden Asya Borsaları Günü Kayıpla Kapattı
Doviz.com
02.04.2018 17:17

Paskalya tatili nedeniyle Avustralya, Yeni Zelanda ve Hong Kong borsalarının kapalı olduğu Asya- Pasifik bölgesinde,  haftanın ilk günü endeksler yatay seyretti.  Avrupa,  Kanada ve bazı gelişmekte olan ülkelerin borsalarının Cuma günü başlayan Paskalya tatili nedeniyle  kapalı olduğu Pazartesi günü piyasalar veri akışının zayıf olmasının da etkisiyle yön bulmakta zorlandı.  

ABD’nin Çin’den ithal edilen  ürünlere gümrük vergisi uygulama hamlesine karşı misilleme yapacağını daha önce açıklayan Çin yönetimi, Pazartesi günü Amerika’dan ithal edilen bir dizi gıda ürünlerine %25 ile %15 arasında değişen oranlarda gümrük vergisi uygulayacağnı duyurdu. Piyasalar, daha önce fiyatlandırılan bu habere fazla tepki vermedi.   Öte yandan,  Çin yönetiminin Çin’in en büyük teknoloji şirketlerinin ülkeye dönmesine izin verdiğini açıklaması piyasalarda iyimser bir hava estirmesine rağmen Çin’de endeksler günü karışık kapattı.  Şanghay Birleşik endeksi günü % 0,18 kayıpla, Şenzen Birleşik endeksi ise %0,16  artışla tamamladı.   

Japonya’da ise hisseler, ülkenin büyük şirketlerinin güveninde gerileme olduğunu gösteren Japonya Merkez Bankası’nın anketinin açıklanmasının ardında geriledi. Nikkei 225 endeksi günü %0,31 kayıpla kapattı.   ABD yönetiminin gümrük vergileri uygulama kararı ve  ticaret savaşları başlatmaya yönelik  söylemlerinden kaynaklanan endişeler ve Japon yeninin, dolar karşısında değer kazanması Japonya’da hisse senetlerinin 1.çeyrek performansını olumsuz etkiledi.

Güney Kore’de ise Kospi endeksi yatay seyrettiği günü %0,07 kayıpla kapattı. 

Bu hafta ABD'nin Çin'den ithal edilen ürünlere uygulanacak detaylı gümrük tariflerini açıklaması bekleniyor.  Bu hafta açıklanacak önemli makroekonomik veriler arasında ABD'de İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) ve ISM imalat verileri ve ABD tarım dışı istihdam verileri yer alıyor.   

REKLAMI KAPAT X