Dolar, ABD TÜFE kaynaklı kazançlarını konsolide ediyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Dolar, ABD TÜFE kaynaklı kazançlarını konsolide ediyor
Doviz.com
14.09.2022 11:16

Salı günü ABD'den gelen ağustos TÜFE verilerinin körüklediği etkileyici rallinin ardından ABD Dolar Endeksi çarşamba günü erken saatlerde kazanımlarını 110,00 seviyesinin altında konsolide ediyor. 

Amerikan dolarının diğer altı para biriminden oluşan sepet karşısındaki durumunu izleyen dolar endeksi, Mart 2020'den bu yana bir günlük en büyük yüzdelik kazancı olan %1,5'lik artıştan sonra büyük ölçüde değişmeden 109,63’ten işlem görüyor.

ABD'den gelen veriler, Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) temmuz'daki %5,9'dan ağustos'ta yıllık bazda %6,3'e tırmandığını gösterdikten sonra, dolar yenilenen şahin Fed bahisleriyle güç kazandı. 

EUR/USD, çarşamba günü paritenin altında konsolidasyon aşamasına geçmeden önce salı günü 150 pipsten fazla kaybetti.

GBP/USD, İngiltere’deki enflasyon oranının ağustos'ta %10'un altına düşmesinin ardından %0,3 artarak 1,1526'ya yükseldi. İngiltere'de yıllık TÜFE enflasyonunun Temmuz'daki %10,1'den Ağustos'ta %9,9'a düştüğünü, ancak Çekirdek TÜFE'nin %9,2'den %9,3'e yükseldiğini bildirdi.

USD/JPY, güçlü düşüş baskısı altına girdi ve çarşamba günü Asya işlem saatlerinde 144.00 seviyesinin altına düştü. Yen’in bir gecede görülen 24 yılın en düşük seviyesinden yukarı yönlü sıçraması, Japonya Merkez Bankası'nın piyasaları desteklemek için müdahale etmeye hazırlandığı konusunda yatırımcıları temkinli hale getirdi.

Gösterge 10 yıllık ABD Hazine tahvil getirisinin salı günü %2'den fazla değer kazanması ve %3.4'ün üzerine çıkmasıyla altın büyük kayıplar yaşadı ve 1.704 dolar seviyelerine geriledi.

Ons altın en son, ABD getirilerindeki hareket eksikliği nedeniyle bu seviye yakınlarında yatay hareket ederken görülüyordu.

Güvenli varlıklara olan yönelme, BTC/USD'nin salı günü yaklaşık %10 kaybetmesine neden oldu, ancak Bitcoin şimdilik 20.000 doların biraz üzerinde sabitlenmiş görünüyor. 

Ethereum, salı günkü keskin düşüşün ardından bu hafta yaklaşık %12 düştü. Yine de ETH/USD 1.500 dolar civarında destek bulmuş görünüyor.

REKLAMI KAPAT X