Elon Musk, Tesla hisselerinin keskin düşüşünün ardından çalışanlarına mesaj gönderdi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Elon Musk, Tesla hisselerinin keskin düşüşünün ardından çalışanlarına mesaj gönderdi
Doviz.com
29.12.2022 12:46

Tesla hisselerinin salı günü %10'dan fazla değer kaybetmesinin ardından Tesla CEO'su Elon Musk, çalışanlarına gönderdiği e-postada "borsa çılgınlığından çok fazla rahatsız olmamalarını" söyledi.

Musk, çalışanlarına gönderdiği bir e-postada, Tesla'nın sürekli mükemmel performans göstermesini beklediğini ve uzun vadede Tesla'nın dünyadaki en değerli şirket olacağına inandığını da belirtti.

Musk daha önce ise Tesla'nın düşen hisse senedi fiyatlarının sebebini yükselen faiz oranlarıyla açıklamıştı. Ancak yatırımcılar, çarşamba günkü kapanış itibariyle bu yıl yaklaşık 675 milyar dolarlık piyasa değerini silen düşüşün daha büyük bir suçlusu olarak Twitter'ın satın alınmasını gösteriyor.

Musk, çalışanlarına paylaştığı e-postada ise 2022'deki çalışmaları için teşekkür ederken, onları dördüncü çeyreği güçlü bir şekilde bitirmeleri için teşvik etti ve 31 Aralık gece yarısından önce siparişi alınan arabaların müşterilere teslim edilmesini istedi.

Ancak son zamanlarda piyasa katılımcıları, Elon Musk'ın dikkatinin Twitter'a odaklanmış durumda olduğunu sıklıkla eleştirmişti.

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk ise sosyal medya şirketinin 44 milyar dolarlık satın alımını finanse etmek için 2022 yılında elektrikli araç şirketinin on milyarlarca dolar değerindeki hissesini satmıştı.

Tesla hisseleri ise bu haberin ardından %10'a yakın düştükten sonra çarşamba günü %3,3 artışla 112,71 dolara yükseldi.  Ancak son yükselişe rağmen Tesla hisseleri yıl içinde yaklaşık %68 düşüş gösterdi.

Hisse senedi ayrıca aralık ayında %42 düşerek, en kötü aylık ve çeyreklik performansını gösterdi.

Etiketler: Tesla Elon Musk
REKLAMI KAPAT X