MB Enflasyona Savaş Açıyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
MB Enflasyona Savaş Açıyor
Doviz.com
25.05.2018 10:25

Merkez Bankası’nın, son dönem Türk Lirası'nın değer kaybıyla ortaya çıkan gündemden bağımsız olarak uzun süredir enflasyonla mücadeleye yönelik yenilikleri içeren bir hazırlık içinde olduğu öğrenildi.

Kararlar gecikebiliyor

Merkez Bankası’nın çalışmasının mevcut mekanizmalar olan finansal istikrar komitesi, Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu gibi yapıların yeni idari ortamda işleyişlerini ve rolünün tanımlanmasından, fiyat istikrarına yönelik Merkez Bankası’nın çalışmalarına başta regülasyon kuruluşları olmak üzere siyasi otoritenin nasıl destek verebileceğine yönelik bir öneri paketi olacağı kaydedildi. 

Yapısal reform

Merkez Bankası uzunca bir süredir finansal istikrarın sağlanmasında yapısal düzenlemelere ihtiyaç da bulunduğuna yönelik iletişim yürütüyordu. Bu alanda atılan enerji, sanayinin kullandığı girdilerin yerli üretimi, stratejik sektörlerde yatırım adımları Bankanın önerileriyle örtüşüyor. Rekabet ve hukuku güçlendirici kapsamlı düzenlemeler ile kur riski konusunda ise siyasi kanatta henüz bir metin ya da proje açıklanmış değil.

 

REKLAMI KAPAT X