Binance CEO'su 'CZ', BUSD'nin piyasa değerinin gerilediğini açıkladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Binance CEO'su 'CZ', BUSD'nin piyasa değerinin gerilediğini açıkladı
Doviz.com
17.02.2023 15:42

Tether'in (USDT) piyasa değeri geçtiğimiz hafta 2 milyar dolardan fazla artarken, Binance CEO'su BUSD'nin piyasa değerinin 2,45 milyar dolar gerilediğini açıkladı.

Bugün erken saatlerde, önde gelen kripto borsası Binance'in CEO'su Changpeng Zhao, BUSD piyasa değerinin 16,1 milyar dolardan 13,7 milyar dolara düştüğünü tweetledi. 

Changpeng Zhao ayrıca BUSD'nin değer kaybetmesinin temel sebebini çoğu kişinin varlıklarını USDT'ye taşıması olduğunu belirtti. 

BUSD'nin Binance tarafından ihraç edilmediğini de belirten CZ, USDT'nin piyasa değerinin ise 2,37 milyar dolar artarak 67,8 milyar dolardan 70,1 milyar dolara yükseldiğini açıkladı.

USDT ve BUSD gibi stablecoinler ise hem kriptodan kriptoya hem de kriptodan geleneksel varlık borsalarına transferlerde kullanılıyor. 

Stabilcoinler arasında Tether ve USD Coin zirvede yer alırken, üçüncü sırada ise Binance USD yer alıyor.

Coinmarketcap ise Tether'de tutulan para miktarının önemli ölçüde artmasında, Binance USD'nin arkasındaki firma olan Paxos Trust Company'ye New York Finansal Hizmetler Departmanı tarafından pazartesi günü getirilen tedbirin etkili olduğunu bildirdi. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun ise Paxos'a, New York merkezli şirketin stabilcoin ürününü bir menkul kıymet olarak kaydettirmesi gerektiği bildirilmişti.

Basın açıklamasında ayrıca Bakanlığın Paxos'u daha sıkı, risk temelli uyumluluk gerekliliklerine bağlı kalarak itfaları zamanında yapabilmesini sağlamak için yakından izlediği kaydedilmişti.

REKLAMI KAPAT X