BofA: Kripto varlıklar güvenli liman olarak görülmeye başladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
BofA: Kripto varlıklar güvenli liman olarak görülmeye başladı
Doviz.com
25.10.2022 15:30

Bank of America stratejistleri, kripto para piyasasında devam eden ayı piyasasına rağmen, yatırımcıların Bitcoin'i güvenli bir liman olarak görmeye başladığını, belirtti.

Stratejistler, Bitcoin ve altın (XAU) arasındaki korelasyon artışının, küresel piyasalarda devam eden ekonomik gerilemenin ortasında, yatırımcıların Bitcoin’e olan güvenini gösteren en önemli göstergelerden biri olduğunu belirterek, "Bitcoin'in, genellikle enflasyondan korunma aracı olarak görülen altınla olan korelasyonu bu yıl artışa geçerek, ekim ayının başında yıllık en yüksek seviyesine ulaştı." dedi.

BofA stratejistleri Alkesh Shah ve Andrew Moss paylaştıkları bir raporda, “Artan korelasyon eğilimi, Haziran 2021'den itibaren sıfıra yakın seviyedeyken, Mart 2022'de negatife dönmüştü. Ancak 5 Eylül tarihi itibarıyla bu iki varlık arasındaki korelasyon güçlenmeye başladı.” ifadesini kullandı.

Ayrıca stratejistler, Bitcoin ve altın (XAU) arasındaki korelasyon artışının, yatırımcıların Bitcoin'e olan güveninin arttığına işaret eden tek gösterge olmadığını, Bitcoin’in, S&P 500 ve Nasdaq 100 gibi büyük hisse senetleriyle de giderek daha fazla korelasyon içine girdiğini, Bitcoin ile hem S&P 500 hem de Nasdaq 100 endeksi arasındaki korelasyonun, 13 Eylül'de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını, belirtti.

Bu korelasyonların güçlenmesi, Bitcoin'in gelecek dönemlerde yatırımcıların ilgisini daha fazla çekmesi açısından oldukça önemli oldu.

Bitcoin’in bu korelasyonu koruması, yatırımcıların kripto paraları riskli varlık olarak görmekten çıkararak, varlıklar üzerinde satış baskısı oluşturulmasının önüne geçebilir.

Ayrıca, borsalardan son dönemlerde gerçekleştirilen büyük miktarda kripto varlık çıkışına da değinen stratejistler, kişisel cüzdanlara yapılan büyük çıkışların, kısa vadeli ve sınırlı bir satış baskısına işaret ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Yatırımcılar varlıklarını ellerinde tutmak istediklerinde, varlıklarını borsa cüzdanlarından kişisel cüzdanlarına aktarıyor ve bu da gelecek dönemlerdeki satış baskısında potansiyel bir azalmaya işaret ediyor."

Etiketler: BofA kripto para bitcoin
REKLAMI KAPAT X