Güney Kore Terra (Luna) kurucusu için pasaport bildirisi yayınladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Güney Kore Terra (Luna) kurucusu için pasaport bildirisi yayınladı
Doviz.com
06.10.2022 16:07

Güney Kore, bu yılın başlarında yatırımcıların 40 milyar dolarını silen kripto girişimcisine karşı eylemlerini artırırken, Do Kwon'dan pasaportunu teslim etmesini yoksa pasaportunu geçersiz kılacaklarını duyurdu.

Mayıs ayında Terra kripto para biriminin (Luna) ve sözde stabilcoin TerraUSD'nin (UST) çöküşü yatırımcıların yüksek miktarda parasını silmiş ve savcıların Kwon hakkında soruşturma başlatmasına neden olan bir kargaşaya yol açmıştı.

Koreli medya kuruluşu News1, savcıların Terraform Labs kurucusu ve CEO'suna bağlı 39,6 milyon dolarlık kripto varlığını dondurduğunu duyurdu.

Buna cevaben Kwon haberi yalan olarak nitelendirdi ve KuCoin ve OkEx kullanmadığını bir kez daha yineledi ve ticaret yapmak için zamanının olmadığını, hiçbir fonunun dondurulmadığını, söyledi.

Daha sonra yetkililer, Do Kwon'dan pasaportunu teslim etmesini yoksa pasaportunu geçersiz kılacaklarını duyurdu.

Pasaportun geçersiz hale getirilmesiyse, Kwon’un artık Güney Kore’den ayrılamayacağı anlamına gelir. Şu anda Kwon, Güney Kore’de değilse başka bir yere seyahat etmesi neredeyse imkansızlaşır.

Kwon'un şu anda nerede olduğu bilinmiyor, ancak Kwon takipçilerini Twitter aracılığıyla hayatından haberdar ediyor.

Perşembe günü web sitesinde yayınlanan bir bildiride, Güney Kore hükümetinin Kwon'a yeni emre uyması için 14 gün süre verdiği belirtildi.

Emir, Interpol'ün kripto girişimcisine karşı kırmızı bülten çıkarmasının ardından geldi.

Etiketler: Terra Luna Do Kwon
REKLAMI KAPAT X