SEC: Binance yatırımcılarının 2,2 milyar doları risk altında

Okuma Süresi: 2 Dakika
SEC: Binance yatırımcılarının 2,2 milyar doları risk altında
Doviz.com
08.06.2023 16:54

SEC, Binance ile şirketin kurucusu Changpeng Zhao'ya dava açmasının ardından kripto yatırımcılarının 2,2 milyar dolarının risk altında olduğunu duyurdu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), “Zhao ve Binance, milyarlarca dolar değerindeki müşteri varlıkları üzerinde serbest saltanata sahip” dedi.

SEC, kripto para borsası Binance ile şirketin kurucusu Changpeng Zhao’ya 13 suçlamayla dava açmasının ardından 2,2 milyar doların büyük bir risk altında olduğunu duyurdu.

Salı gecesi bir açıklama yapan ABD’deki federal düzenleyiciler, Binance tarafından tutulan 2,2 milyar dolarlık Amerikalı yatırımcı varlığının dondurulmaması halinde Binance kurucusu Changpeng Zhao tarafından çalınması riski altında olduğunu söyledi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun avukatları daha önce acil bir talepte bulunarak, sermaye kaçışı riskini gerekçe göstermiş ve bir yargıçtan Zhao veya Binance kuruluşları tarafından yasa dışı transferleri önlemek için ABD müşteri varlıklarının dondurulmasını talep etmişti.

SEC pazartesi günü ise Binance ve Zhao’ya, kayıt dışı menkul kıymet teklifi ve satışı yaptıkları iddiasıyla dava açmıştı.

‘Zhao varlıklar üzerinde saltanat sürdü’

Amerikalı savcı tarafından hazırlanan iddianamede Zhao, “mahkemenin yargı yetkisine tabi olmadığı yönündeki görüşlerini açıkça ortaya koyan yabancı uyruklu bir kişi” olarak tanımlandı.

SEC avukatları ise BAM Trading ve BAM Management adlı iki Binance yan kuruluşunun Zhao tarafından kontrol edildiğini ve en az 420,4 milyon dolarlık kâr ve girişim fonu yaratma yoluyla “yasa dışı kazançlar” elde ettiğini iddia etti.

Mahkeme dosyasına göre, resmi bir merkezi olmadığını iddia eden Binance’in SEC’e yatırımcı varlıklarını kimin kontrol ettiğini açıkça belirtemediği görüldü.

Tıklayın: SEC, Binance'in ABD'deki varlıklarının dondurulmasını istedi

Tıklayın: Binance.US, 40 altcoini delist edeceğini duyurdu

Tıklayın: Binance davasında yeni gelişme: Gensler’ın davadan çıkarılması talep edildi

Etiketler: sec binance CZ dava
REKLAMI KAPAT X