İhtiyaç kredisi, kredi kartı borcunuz, düğün hazırlıklarınız, eşya alımı, tatil gibi acil nakit ihtiyaçlarınızda çekebileceğiniz kredi türüdür. İhtiyaç kredisi sayfasında, bankaların güncel kredi faiz oranlarını karşılaştırıp, başvuruda bulunup, kredi hesaplama aracında ise ödeme takviminizi planlayabilirsiniz.
Detaylı BilgiKonut kredisi, her ay kira ödemek yerine uygun banka konut kredileriyle ev sahibi olmak isteyenlerin tercih ettiği banka kredi türüdür. Bütçenize en uygun konut kredilerine konut kredisi sayfamızdan ulaşabilir, konut kredisi hesaplama aracında ise ödeme planınızı oluşturabilirsiniz.
Detaylı BilgiTaşıt kredisi, sıfır veya 2. el araç almak isteyenler için bankaların sağlamış olduğu kredi çeşididir. Taşıt kredisi sayfasında, özel ve devlet bankalarının bütçenize en uygun kredi faiz oranlarını öğrenebilir, aylık kredi ödemelerinizi hesaplayabilir ve dilerseniz taşıt kredisine başvuruda bulunabilirsiniz.
Detaylı Bilgi
Kredi başvurusu yapmaya karar verdiyseniz öncelikle hangi nakit ihtiyacınızı karşılamak için kredi çekmek istediğinizi, kredi tutarını ve çekeceğiniz krediyi ne kadar sürede geri ödeyebileceğinizi belirlemeniz gereklidir. Bunları belirledikten sonraki adım çekmek istediğiniz krediyi en uygun şartlarla nasıl alabileceğinizi belirlemektir. Bunun için piyasa araştırması yaparak bütün bankaların sunduğu seçeneklerini incelemek ve karşılaştırmak gereklidir. Bankaların internet sitelerinden veya banka şubelerinden çekmek istediğiniz kredi türü, tutarı ve vadesine göre geri ödeme planlarını, kredi çekme masrafları, vergiler ve uyguladıkları faiz oranı öğrenilebilmektedir. Mevcut seçenekleri karşılaştırarak en uygun şartlara sahip krediyi tespit edebilirsiniz.
Sizin için en uygun kredi şartlarını sağlayan bankada bir hesabınız varsa bankanın internet sitesi üzerinden veya banka şubesine nüfus cüzdanı veya ehliyet vb. kimliğinizle giderek kredi başvurunuzu yapabilirsiniz. Bankalar, internet bankacılığı veya mobil bankacılık uygulaması üzerinden veya şubeden yapılan düşük tutarlı ihtiyaç kredisi başvurularını ek evrak istemeden müşterinin kredi siciline bakarak hızlı bir şekilde sonuçlandırabilmektedirler.
Daha büyük tutarlardaki ihtiyaç kredileri ve diğer kredi başvurularında bankalar kimlik belgesine ek olarak gelirinizi belgeleyen maaş bordrosu vb. gelir belgesi, adınıza ve adresinize gelen yeni tarihli telefon, elektrik vb. gibi hizmet faturaları gibi ek belgeler talep ederler. Birçok banka kredi başvuru sürecini hızlandırmak için internet şubesi, mobil bankacılık veya sms kanalıyla kredi ön başvurularını almaktadırlar. Ön başvurunun onaylanması başvuru sahibinin kredi sicilinin talep ettiği krediyi almasına engel teşkil etmediği anlamına gelmektedir. Bankalar ön başvurusu onaylanan müşteriden kredinin onaylanması için gerekli ek evrakları bankaya iletmesini isterler ve müşterinin kredi verme kriterlerine uygun bulunması halinde krediyi onaylayarak tahsis ederler.
Kredi borcunun ödenmemesi yani borçlunun temerrüde düşmesi halinde sürecin nasıl işleyeceği Tüketici Kredileri Sözleşmesi Yönetmeliği’nde belirtilmiştir. Buna göre;
E-devlet üzerinden T.C. kimlik numarası girilerek kredi borcu sorgulama hizmeti verilmemektedir. Bu nedenle kredi borcunuzu sorgulamak ve hangi bankaya ne kadar borcunuz olduğunu öğrenmek için geçmişte kredi aldığınız her bankayla tek tek iletişime geçerek kredi borcunuz olup olmadığını sorgulamanız gerekmektedir. Mevcut ve geçmiş kredi borçlarınızı bir kaç kanaldan sorgulayabilirsiniz;